Cum alegi parfumul potrivit

Alegerea parfumului care ti se potriveste nu este, de cele mai multe ori, o alegere simpla. Nu e vorba numai de preferinte olfactive ci si de PH-ul pielii (diferit de la o persoana la alta) si de modul specific in care fiecare parfum actioneaza in timp.

 

Pentru a sti cum sa alegi un parfum care sa iti placa, tine cont ca orice esenta are trei note distincte, sau trei etape de eliberare si evaporare a diferitelor ingrediente ce formeaza parfumul in sine. Daca ignoram acest lucru, putem constata ca am cumparat un parfum care ne placea initial, dar care si-a schimbat mirosul dupa cateva ore. Pentru a te asigura ca iti place un parfum, testeaza-i toate cele trei note: de varf, de mijloc, de baza.

 

Nota de varf este cea care ne da prima impresie asupra unui parfum. Este buchetul miresmei pe care o simtim imediat dupa ce am pulverizat parfumul pe piele. Aceasta nota de varf se evapora dupa cateva minute.

 

Nota de varf cuprinde molecule ale caror aroma se reveleaza pe o durata de 20-70 de minute de la aplicarea parfumului.

 

In sfarsit, nota de baza, cu ingredientele cele mai persistente, incepe sa se simta la o ora sau chiar mai mult dupa aplicare, si constituie aroma cea mai puternica, ce va ramane pe piele pentru mai multe ore.

 

De aceea, de fiecare data cand cumperi un parfum, testeaza-l inainte si asteapta cateva ore pentru a te asigura ca fiecare nota este pe placul tau.  Efectul aplicarii parfumului difera de la o persoana la alta, in functie de PH-ul pielii, de aceea te sfatuim sa-l aplici pe pielea proprie, nu pe tester sau pe pielea altei persoane  -si sa atepti pana se dezvaluie toate notele parfumului.

Cel mai bine este sa testezi un parfum intr-o parfumerie, lasand notele sa se dezvaluie una cate una, iar daca iti place, sa-l comanzi pe Fragil.ro la un pret mai atractiv!

Asadar, cand alegi un parfum asigura-te ca respecti 5 reguli importante:

Ai rabdare cateva ore dupa ce ai aplicat parfumul, el iti va revela arome noi pe masura ce buchetul celor notelor de varf, de mijloc si de baza se desface;

Testeaza intotdeauna parfumul pe propria piele, nu pe tester;

Nu alege un parfum dupa cum ii simti mirosul la alta persoana; PH-ul pielii fiecaruia e diferit si parfumul evolueaza si el diferit, in functie de piele;

Nu testa prea multe parfumuri in aceeasi zi, caci vei risca sa incurci aromele; chiar daca unele parfumerii ofera boabe de cafea care neutralizeaza parfumul precedent, este bine sa testezi maxim 3 parfumuri intr-o zi.

Parfumul se poarta asa cum se poarta o haina sau o stare de spirit; acordeaza parfumul cu personalitatea proprie si cu momentul din zi – nu purta niciodata ziua un parfum cu note grele si intense, specific pentru a fi purtat seara, deoarece nu vei face o impresie prea placuta.

Iti dorim spor la explorat miresme si parfumuri, pe toate le gasesti la cele mai bune preturi la noi pe site!

 

 

Cu drag,

Echipa Fragil.ro

preloader